Načítání obsahu...
Recepty

Recepty

ZELŇAČKA S KLOBÁSOU

Složitější, ale to zvládnete ;-)
1 hodina
4 osoby

Ingredience

- 400 g klobásy s medvědím česnekem

- 400 g kysaného zelí

- 280 g brambor

- 100 g másla

- 120 g hladké mouky

- 250 ml smetany

- 1 cibule

- 1 lžíce sádla

- barevný pepř

- sůl, kmín

- jarní cibule

Příprava

  1.  Kysané zelí sceďte a překrájejte na středně velké kusy. Dejte do hrnce, zalijte asi dvěmi litry vývaru nebo vody a vařte doměkka.
  2. Brambory nakrájejte na drobné kostičky. Dejte do hrnce (zvlášť), zalijte vodou, přidejte sůl a kmín a vařte 20 minut doměkka.
  3. Z másla a mouky připravte světlou jíšku, zamíchejte ji do měkkého zelí a společně ještě povařte.
  4. Ke směsi přidejte vařené brambory, nasekanou cibuli opečenou společně s kolečky klobásy s medvědím česnekem na sádle a nakonec vše zalijte smetanou a znova povařte.
  5. Dochutíme solí a barevným pepřem a dozdobíme jarní cibulkou.

Foto

ZELŇAČKA S KLOBÁSOU
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli!  

Produkty z receptu

Klobása s medvědím česnekem

Více o produktu