Načítání obsahu...
Recepty

Recepty

SILNÁ VIETNAMSKÁ PHO POLÉVKA

Složitější
2 + 4 hodiny vaření
4 osoby

Ingredience

- 1 kg hovězího masa (hovězí kližka, oháňka, příp. hovězí žebra)

- 5 ks hovězích morkových kostí

- 4 ks cibule

- čerstvý kořen zázvoru

- 2 ks skořice

- 2 ks kardamonu

- 2 ks badyánu

- semínka fenyklu a hřebíčku

- sůl

- vietnamské ploché, rýžové nudle

- jarní cibulka

- mrkev

- čerstvý koriandr

- mungo klíčky

- chilli papričky nebo chilli omáčka

- vietnamská rybí omáčka

- limetka




Příprava

  1. Do tlakového hrnce s vodou dáme hovězí morkové kosti, hovězí kližku a oháňku. Alternativně můžeme přidat hovězí žebra. Dále přidáme cibuli, kořen zázvoru, skořici, kardamon, badyán, semínka fenyklu a hřebíčku a osolíme.

  2. V tlakovém hrnci vaříme min. 4 hodiny. Pokud nemáte tlakový hrnec, mějte na paměti, že vaření se může protáhnout až na 12 hodin.

  3. Na talířky s uvařenými vietnamskými nudlemi přidáme vývar a maso z polévky a přidáme bylinky. Ty jsou velmi důležité. Nešetřete s nimi, bez nich nedosáhnete té správné chuti a vůně.

  4. Mezi základní bylinky, které nesmí chybět patří jarní cibulka, strouhaná mrkev a čerstvá nať koriandru, dále mungo klíčky, chilli papričky, limetka (alternativně lze použít citrón) a velmi důležitá je také vietnamská rybí omáčka. Dále můžeme přidat bambusové výhonky a strouhaný česnek.

    Přejeme dobré chutnání!

Video

SILNÁ VIETNAMSKÁ PHO POLÉVKA
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli!  

Produkty z receptu

Hovězí kližka

Více o produktu