Ve velké hrnci rozehřejte máslo nebo olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na malé kousky.
Mezitím nastrouhejte očištěnou mrkev nahrubo, celer nakrájejte
na velmi drobné kostičky a česnek nasekejte nadrobno. Zeleninu přidejte k
cibuli a restujte společně aspoň 5 minut, až bude zelenina lehce
opečená.
Do hrnce přidejte mleté maso a opékejte dohněda. Doporučujeme do něj stále “šťouchat", aby zůstalo pěkně oddělené od sebe. Když je maso pěkně opečené, podlijeme ho červeným vínem a opět necháme vyvařit.
Přidejte lžičku cukru a rajský protlak, zamíchejte a minutu restujte. Poté do kastrolu přilijte sekaná rajčata i se šťávou, osolte, opepřete, dochuťte oreganem a přihoďte bobkové listy.
Přiveďte k varu, ztlumte oheň na minimum a s pokličkou pootevřenou na škvírku duste minimálně 2 hodiny, občas promíchejte. Omáčka by měla zhoustnout a ztmavnout.
Servírujte s těstovinami, sypané strouhaným parmazánem.