Načítání obsahu...
Recepty

Recepty

TĚSTOVINY BOLOGNESE

Snadné
4 hodiny
3 - 4 osoby

Ingredience

- mleté hovězí maso

- máslo či olej

- cibule a česnek

- kořenová zelenina (celer, mrkev)

- rajčata

- červené víno

- sůl, pepř

- bobkový list

- těstoviny

- parmazán


Příprava

  1.  Ve velké hrnci rozehřejte máslo nebo olej a orestujte na něm cibuli nakrájenou na malé kousky. Mezitím nastrouhejte očištěnou mrkev nahrubo, celer nakrájejte na velmi drobné kostičky a česnek nasekejte nadrobno. Zeleninu přidejte k cibuli a restujte společně aspoň 5 minut, až bude zelenina lehce opečená.

  2. Do hrnce přidejte mleté maso a opékejte dohněda. Doporučujeme do něj stále “šťouchat", aby zůstalo pěkně oddělené od sebe. Když je maso pěkně opečené, podlijeme ho červeným vínem a opět necháme vyvařit.

  3. Přidejte lžičku cukru a rajský protlak, zamíchejte a minutu restujte. Poté do kastrolu přilijte sekaná rajčata i se šťávou, osolte, opepřete, dochuťte oreganem a přihoďte bobkové listy.

  4. Přiveďte k varu, ztlumte oheň na minimum a s pokličkou pootevřenou na škvírku duste minimálně 2 hodiny, občas promíchejte. Omáčka by měla zhoustnout a ztmavnout.

  5. Servírujte s těstovinami, sypané strouhaným parmazánem.

    Přejeme dobré chutnání!

Foto

TĚSTOVINY BOLOGNESE
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli!  

Produkty z receptu

Hovězí přední

Více o produktu