Načítání obsahu...
Recepty

Recepty

HOVĚZÍ GULÁŠ

Složitější
1,5 hodiny
4 osoby

Ingredience

- hovězí kližka nebo krkovice

- sádlo

- cibule

- mletá paprika

- česnek

- majoránka

- kmín

- hladká mouka

Příprava

  1. Nejvhodnějším masem na hovězí guláš je kližka nebo krk. A náš šéfkuchař a food designer v jedné osobě říká, že také záleží na kvalitě a původu mleté papriky.

  2. Hovězí maso nakrájíme na kousky a cibuli najemno.

  3. V hrnci rozehřejeme sádlo, vložíme nakrájenou cibuli a za občasného zamíchání přidáváme maso a restujeme do zlatova. Kousky masa přidáváme postupně, aby se hovězí pěkně zatáhlo. Kdybychom dali všechno maso najednou, hrnec by se prudce zchladil a maso by pouštělo šťávu.

  4. Když je všechno maso orestované přidáme sladkou mletou papriku, česnek, majoránku, kmín a dusíme. Nepřídáváme vodu, ale pečlivě hlídáme, aby se nic nepřipálilo. Horkou vodu přidáme (profíci můžou podlévat vývarem :) pouze tehdy, je-li šťávy málo.

  5. Když je tekutina odpařena a maso měkké, zaprášíme hladkou moukou tak, aby se maso obalilo. Zároveň nepřestáváme míchat, aby se nám nevytvořily hrudky. Podle potřeby opět zalijeme horkou vodou či vývarem. Krátce povaříme.

Foto

HOVĚZÍ GULÁŠ
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli!  

Produkty z receptu

Hovězí kližka

Více o produktu