Vodu s octem vlijeme do hrnce a přivedeme k varu. Velmi opatrně do vroucí tekutiny vpouštíme rozkleplá vejce jedno vedle druhého.
Vaříme přibližně 4 minutky, poté vyjmeme, roztřepené konce odkrojíme. Přelijeme studenou vodou a necháme vychladnout.
Podáváme v pečivu společně se šunkou. Doporučeme podávat společně se žlutou omáčkou. Recept na ni naleznete níže.
Můžeme přidat grilovaný žampion a zelené zdobení.
V nerez misce šlehejte žloutky s citronovou šťávou tak dlouho, až se hmota zdvojnásobí. Potom vezměte tuto misku a dejte ji na hrnec s horkou vodou (voda se ještě nesmí vařit, miska se nesmí vody dotýkat).
Za stáleho šlehání přidávejte do vajec pomalounku rozpuštěné máslo. Pokračujte ve šlehání dokud hmota nezhoustne a nezdvojnásobí se její množství.
Sundejte z ohně, zašlehejte sůl a pepř. Pokud byste měli omáčku příliš hustou, zašlehejte do ní pár kapek horké vody.