Načítání obsahu...
Recepty

Recepty

KONFITOVANÁ HOVĚZÍ ŽEBRA

Snadné
20 minut + 12 hodin pečení
4 osoby

Ingredience

- hovězí žebra

- sůl

- pepř

- cibule

- česnek

- kořenová zelenina

- bylinky dle chuti – rozmarýn, tymián

- slunečnicový olej

Příprava

  1. Hovězí žebra vyskládáme natěsno do pekáče, nasolíme, opepříme.

  2. Přidáme cibuli, česnek, kořenovou zeleninu, byliny a zalijeme slunečnicovým olejem.

  3. Konfitujeme (pomalu táhneme) v rozehřáté troubě, nejlépe přes noc, na nízkou teplotu
    85 stupňů na cca 12 hodin.

  4. Olej i se šťávou z hovězích žeber slijeme do vyšší nádoby. Pak olej sebereme sběračkou
    a šťávu vrátíme zpět k žebrům. Žebra by měla jít krásně od kosti, téměr se rozpadat.

Dobrou chuť!

Video

KONFITOVANÁ HOVĚZÍ ŽEBRA
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli!  

Produkty z receptu

Hovězí přední s kostí

Více o produktu