Načítání obsahu...
Recepty

Recepty

STAROČESKÁ UZENÁ KRKOVIČKA S KNEDLÍKEM A ZELÍM

Složitější
2 hodiny
3 - 4 osoby

Ingredience

- Staročeská uzená krkovička BIVOJ

- olej

- sůl a pepř (případně majoránka)

- červená cibule

NA ZELÍ:

- kysané zelí

- špek

- cibule

- cukr

- brambor (na zahuštění)

- vývar

- sůl

NA KNEDLÍKY:

- bramborová kaše s předchozího dne

- bramborové těsto v prášku

- vejce

- máslo


Příprava

  1. Osmažíme špek a cibuli, přisypeme cukr. Přidáme kysané zelí a vývar a krátce povaříme. Na zahuštění nastrouháme syrový brambor. Osolíme a povaříme.

  2. Na oleji osmahneme cibuli a přidáme Staročeskou uzenou krkovičku BIVOJ. Orestujeme.

  3. Do bramborové kaše, která nám zbyla z předchozího dne přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Osolíme a postupně sypeme a zahustíme bramborou kaší v prášku. Uděláme si pěknou konzistenci těsta na knedlíky.

  4. Z těsta tvarujeme knedlíky, dovnitř dáváme restované uzené maso. Knedlíky vaříme na mírném plameni v osolené vodě.

  5. Podáváme se zelím a osmaženou cibulkou. Dobrou chuť!

Video

STAROČESKÁ UZENÁ KRKOVIČKA S KNEDLÍKEM A ZELÍM
Líbil se Vám článek? Podělte se o něj se svými přáteli!  

Produkty z receptu

Staročeská uzená krkovička BIVOJ

Více o produktu